Le Lions Club de Jette Saint-Pierre a tenu, le 15 juin à l'hôtel Steigenberger-Wiltchers à Bruxelles, un dîner de gala à l'occasion du 10e anniversaire de sa remise de charte. Dans ce cadre, le Club Thalasso Europ, organisateur et principal sponsor de l'événement, dirigé par nos collègues Lions Jean-Claude Couchard, Vice-président de l'UBJET et Maïté Lanthin, a placé cette soirée sous le signe du tourisme. Quatre  tables y accueillaient en effet un journaliste de tourisme, un responsable d'un établissement de cure sélectionné, un représentant de l'Office de tourisme du pays concerné par celui-ci et des agents de voyages et tour-opérateurs vendant ou desservant la destination. L'UBJET y était représentée par son Président et son Secrétaire-général. Cette initiative remarquable donna lieu à des contacts et échanges fructueux entre les divers acteurs du tourisme concernés dans une ambiance festive clôturée par un spectacle haut en couleur. Bravo à nos collègues. Contact: www.thalasso.be .

 

De Lions Club van St. Pieters Jette vierde op 15 juni 2019 haar 10de verjaardag met een galadiner in het Steigenberger-Wiltchers hotel in Brussel. Club Thalasso Europ was de organisator en hoofdsponsor, onder leiding van onze UBJET-collega en Lionslid Jean-Claude Couchard en Maïté Lanthin. Het diner stond in het teken van toerisme; aan vier tafels elk zat een toerismejournalist, een vertegenwoordiger van een geselecteerd kuurhotel, iemand van de toeristische dienst van het betreffende land en ook reisagenten en touroperators die reizen naar die bestemmingen. UBJET was vertegenwoordigd door de voorzitter en de secretaris-generaal. Het gewaardeerde initiatief zorgde voor interessante contacten en uitwisseling van ideeën tussen de verschillende genodigden uit het toerisme. De avond werd feestelijk afgesloten met een kleurrijk spektakel. Proficiat aan onze collega’s. Contact: www.thalasso.be.

 


Het eiland Losinj, een paradijs voor natuurliefhebbers

 

Het eiland Losinj, een paradijs voor natuurliefhebbers Losinj is de grootste eiland-stad aan de Adriatische kust in Kroatië, oostelijk van Pula. Een brug verbindt het met het grotere eiland Cres. Het stadje Mali Losinj bezit talrijke historische bezienswaardigheden die getuigen van een turbulent verleden. Een uurtje wandelen verder ligt een kleiner stadje, eerder een dorp: Veli Losinj in een prachtige baai. Een kustlijn van meer dan 100 km biedt een waaier aan ongelooflijk witte kiezelstranden waar je in de diepblauwe zee heerlijk kunt zonnen, zwemmen, surfen of dolfijnen spotten (er leven er permanent zo’n 200). Nog enkele cijfers: zowat 8000 inwoners, meer dan 200 uren zonneschijn per jaar en ook 200 km aan wandel- en fietspaden. (Griekse) cultuur is er nooit ver weg met het Apoxyomenos museum waar men heel fier is op een prachtig exemplaar van een naakte atleet in brons, genoemd ‘de schraper’ (die de olie van zijn lijf schraapt na de worstelpartij); het beeld werd pas in 1999 opgevist uit zee bij Losinj door … René Wouters, een Belgische duiker. Meer op www.visitlosinj.hr